Hotz koncentrat dobrego smaku

ŻEBERKA W MARYNACIE PIRI PIRI Z SYROPEM KLONOWYM

ŻEBERKA W MARYNACIE PIRI PIRI Z SYROPEM KLONOWYM

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:

  • żeberka mięsne 2kg
  • sól 60g

MARYNATA:

  • MUSZTARDA PIRI PIRI HOTZ 60g
  • syrop klonowy 100ml
  • KETCHUP CURRY HOTZ 100g
  • słodka papryka w proszku 20g
  • olej rzepakowy 100ml

Z 60 g soli i 2 litrów przegotowanej i ostudzonej wody przygotuj solankę. Włóż do niej żeberka w całości i schowaj pod przykryciem do lodówki na 48 godzin. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj. Żeberka piecz w niskiej temperaturze na grillu przez około godzinę smarując co jakiś czas przygotowaną marynatą. Porcjuj dopiero po zdjęciu z grilla dzięki temu będą bardziej soczyste.    

Powrót