Hotz koncentrat dobrego smaku

SANDACZ W SOSIE ŚMIETANOWYM Z POREM I POMIDORAMI

SANDACZ W SOSIE ŚMIETANOWYM Z POREM I POMIDORAMI

SKŁADNIKI

  • 4 filety sandacza, każdy po około 150 g
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól morska, pieprz

SOS

  •  por 200 g
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 200 g pomidorów bez skórki
  • łyżeczka CZOSNKU HOTZ

PRZYGOTOWANIE

Filety sandacza doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Por kroimy w cienkie pół plasterki. Obrane ze skórki pomidory kroimy na 4 części usuwając gniazda nasienne. Pozostały miąższ kroimy w kostkę. Por podsmażamy na maśle i dodajemy łyżeczkę CZOSNKU HOTZ,  sól i świeżo zmielony pieprz. Dodajemy pomidory oraz śmietanę. Redukujemy do zagęszczenia się sosu, doprawiamy solą do smaku.

Sandacza podajemy z przygotowanym sosem śmietanowym.

Powrót