SANDACZ W SOSIE ŚMIETANOWYM Z POREM I POMIDORAMI
SKŁADNIKI
- 4 filety sandacza, każdy po około 150 g
- 2 łyżki klarowanego masła
- sól morska, pieprz
SOS
- por 200 g
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 200 g pomidorów bez skórki
- łyżeczka CZOSNKU HOTZ
PRZYGOTOWANIE
Filety sandacza doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Por kroimy w cienkie pół plasterki. Obrane ze skórki pomidory kroimy na 4 części usuwając gniazda nasienne. Pozostały miąższ kroimy w kostkę. Por podsmażamy na maśle i dodajemy łyżeczkę CZOSNKU HOTZ, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodajemy pomidory oraz śmietanę. Redukujemy do zagęszczenia się sosu, doprawiamy solą do smaku.
Sandacza podajemy z przygotowanym sosem śmietanowym.