Hotz koncentrat dobrego smaku

PRAWDZIWE BURGERY WOŁOWE

PRAWDZIWE BURGERY WOŁOWE

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 3 lub 4 bułki z sezamem
  • 2 garście rukoli
  • 200 g startego żółtego sera
  • 2 pomidory
  • 2 ogórki kiszone
  • łyżeczka CZOSNKU HOTZ
  • KETCHUP HOTZ
  • KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI HOTZ
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • łyżka majonezu
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • masło klarowane do smażenia

 

Do mięsa mielonego dodajemy 1 łyżeczkę CZOSNKU HOTZ oraz świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Mięso formujemy w 3 lub 4 kotlety wielkości bułek. Podsmażamy z obu stron na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym. Przekrojone na pół bułki posypane serem wkładamy do rozgrzanego do 180º C piekarnika, do czasu zarumienienia. Po wyjęciu bułek z piekarnika, smarujemy  jedną połowę majonezem, a drugą KETCHUPEM HOTZ. Układamy w kolejności na spodzie bułki: rukolę, mięso, kleks KONFITURY Z CZERWONEJ CEBULI HOTZ,  plaster pomidora, 3 plasterki ogórków i zamykamy drugą częścią bułki. Smacznego!

Powrót