PRAWDZIWE BURGERY WOŁOWE

Składniki:
- 500 g wołowiny
- 3 lub 4 bułki z sezamem
- 2 garście rukoli
- 200 g startego żółtego sera
- 2 pomidory
- 2 ogórki kiszone
- łyżeczka CZOSNKU HOTZ
- KETCHUP HOTZ
- KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI HOTZ
- 1 łyżka masła klarowanego
- łyżka majonezu
- sól, świeżo mielony pieprz
- masło klarowane do smażenia
Do mięsa mielonego dodajemy 1 łyżeczkę CZOSNKU HOTZ oraz świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Mięso formujemy w 3 lub 4 kotlety wielkości bułek. Podsmażamy z obu stron na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym. Przekrojone na pół bułki posypane serem wkładamy do rozgrzanego do 180º C piekarnika, do czasu zarumienienia. Po wyjęciu bułek z piekarnika, smarujemy jedną połowę majonezem, a drugą KETCHUPEM HOTZ. Układamy w kolejności na spodzie bułki: rukolę, mięso, kleks KONFITURY Z CZERWONEJ CEBULI HOTZ, plaster pomidora, 3 plasterki ogórków i zamykamy drugą częścią bułki. Smacznego!