PLACUSZKI Z CUKINII NA POŻYWNĄ KOLACJĘ

Składniki:
- 1 duża cukinia
- 2 jajka
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
- pół szklanki mąki owsianej, pszennej lub gryczanej (polecamy owsianą ze zmielonych płatków)
- 1/2 łyżeczki CZOSNKU HOTZ
- kilka łyżeczek ŻURAWINY HOTZ
- jeden serek kozi
- olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz, kurkuma
- opcjonalnie ulubiona kiełbaska
Cukinie obieramy z zielonej skórki i trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy dwa całe jajka, mąki i mieszamy, uzyskując spójną konsystencję. Kroimy opcjonalnie ulubioną kiełbasę w drobną kostkę i dodajemy do całości. Na koniec dodajemy przyprawy: sól, pieprz, kurkumę oraz pół łyżeczki CZOSNKU HOTZ. Placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor. Gotowe przekładamy na talerz z papierem (tak aby odsączyć nadmiar tłuszczu) i smarujemy jeszcze gorące placuszki serkiem kozim i ŻURAWINĄ HOTZ.