PIKANTNE SZASZŁYKI Z KARKÓWKI

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:
- karkówka 500g
- boczek wędzony 300g w całości
MARYNATA:
- CHILLI HOTZ 10-20g
- CZOSNEK HOTZ 10g
- KETCHUP ŁAGODNY HOTZ 100g
- olej rzepakowy100ml
- sok z 1 limonki
- sól do smaku
Karkówkę i boczek pokrój w kostki o boku 3cm i przełóż do dwóch osobnych misek. Wymieszaj ze sobą składniki na marynatę. Chili Hotz dodaj tyle ile lubisz. Jeśli lubisz ostre jedzenie dodaj więcej. Połowę marynaty przełóż do karkówki i mocno ją wetrzyj w mięso. Im dłużej będziesz to robić tym więcej smaku zostanie w mięsie. Pozostaw na kilka godzin w lodówce. Nadziej na szpatułki do szaszłyków na przemian z boczkiem. Piecz na grillu nad żarem 5-10minut odwracając co jakiś czas. Teraz przy pomocy pędzelka rozsmaruj pozostała marynatę po mięsie i przełóż poza żar na 20 minut. Mięso powinno być soczyste i lekko różowe w środku.