Hotz koncentrat dobrego smaku

MEKSYKAŃSKIE BURRITO

MEKSYKAŃSKIE BURRITO

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (wołowina, wieprzowina do wyboru)
  • 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 łyżeczka CZOSNKU HOTZ
  • w zależności od pożądanej ostrości dodajemy:

2 łyżeczki CHILLI HOTZ - ostre
4 łyżeczki CHILLI HOTZ - bardzo ostre
5 łyżeczek i więcej - super ostre

  • kilka garści startego sera żółtego
  • 4 placki tortilli
  • olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia

 

Na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy lekko cebulę po czym dodajemy do niej mięso a następnie solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy CHILLI HOTZ, w zależności od pożądanej ostrości oraz CZOSNEK HOTZ. Dodajemy czerwoną fasolę i chwilę dusimy.

Na placek tortilli nakładamy farsz, zwijamy w "naleśnika" i posypujemy żółtym serem.

Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 °C na 5-7 min aż ser się stopi

i lekko zarumieni.

Powrót