MEKSYKAŃSKIE BURRITO
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego (wołowina, wieprzowina do wyboru)
- 1 duża cebula pokrojona w drobną kostkę
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 łyżeczka CZOSNKU HOTZ
- w zależności od pożądanej ostrości dodajemy:
2 łyżeczki CHILLI HOTZ - ostre
4 łyżeczki CHILLI HOTZ - bardzo ostre
5 łyżeczek i więcej - super ostre
- kilka garści startego sera żółtego
- 4 placki tortilli
- olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia
Na niewielkiej ilości tłuszczu przesmażamy lekko cebulę po czym dodajemy do niej mięso a następnie solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy CHILLI HOTZ, w zależności od pożądanej ostrości oraz CZOSNEK HOTZ. Dodajemy czerwoną fasolę i chwilę dusimy.
Na placek tortilli nakładamy farsz, zwijamy w "naleśnika" i posypujemy żółtym serem.
Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 °C na 5-7 min aż ser się stopi
i lekko zarumieni.