MEKSYKAŃSKI GULASZ RYBNY
SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:
- filet z łososia bez skóry 300g
- filet z dorsza bez skóry 300g
- czerwona fasolka z puszki 100g
- kukurydza z puszki 80g
- czerwona cebula 60g
- żółta papryka 100g
- marynowane papryczki jalapeno 20g
- KETCHUP PIKANTNY HOTZ 50g
- CHILLI HOTZ10g
- sól i cukier do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
Ryby pokrój w kostkę o boku 3 cm, przełóż do miski, dopraw solą i Chilli Hotz. Cebulę i paprykę pokrój w kostki o boku 1 cm i usmaż w garnku. Dodaj papryczki, kukurydzę, fasolę i ketchup. Wymieszaj wszystko i dolej 100ml wody. Dopraw solą i cukrem. Dodaj rybę i duś wszystko na małym ogniu około 10minut. Jeśli sos zbytnio zgęstnieje dodaj odrobinę wody. Gulasz będzie wyśmienicie smakował z upieczonymi batatami lub podany na placku tortilli.