Hotz koncentrat dobrego smaku

MEKSYKAŃSKI GULASZ RYBNY

MEKSYKAŃSKI GULASZ RYBNY

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:

  • filet z łososia bez skóry 300g
  • filet z dorsza bez skóry 300g
  • czerwona fasolka z puszki 100g
  • kukurydza z puszki 80g
  • czerwona cebula 60g
  • żółta papryka 100g
  • marynowane papryczki jalapeno 20g
  • KETCHUP PIKANTNY HOTZ 50g
  • CHILLI HOTZ10g
  • sól i cukier do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia

Ryby pokrój w kostkę o boku 3 cm, przełóż do miski, dopraw solą i Chilli Hotz. Cebulę i paprykę pokrój w kostki o boku 1 cm i usmaż w garnku. Dodaj papryczki, kukurydzę, fasolę i ketchup. Wymieszaj wszystko i dolej 100ml wody. Dopraw solą i cukrem. Dodaj rybę i duś wszystko na małym ogniu około 10minut. Jeśli sos zbytnio zgęstnieje dodaj odrobinę wody. Gulasz będzie wyśmienicie smakował z upieczonymi batatami lub podany na placku tortilli.           

Powrót