LASAGNE NALEŚNIKOWA

Składniki:
- 4 gotowe usmażone naleśniki – według własnego przepisu
- 500 gram mięsa mielonego
- 400 ml przecieru pomidorowego
- średnia kostkę sera żółtego
- łyżeczka CZOSNKU HOTZ
- łyżeczka CURRY HOTZ
- łyżeczka CHILLI HOTZ
- przyprawa: bazylia
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
- Piekarnik wstawić na 180 stopni Celsjusza, tryb: góra/dół.
- Mięso mielone umieszczamy w miseczce i dodajemy po łyżeczce produktów HOTZ: czosnek, curry, chilli, następnie łączymy wszystkie składniki poprzez ugniatanie widelcem. Odstawiamy do lodówki.
- Kostkę sera ścieramy na dużych oczkach.
- Do przecieru pomidorowego dodajemy pół saszetki bazylii.
- Mięso mielone smażymy na patelni.
- Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oleju, następnie układamy pierwszy naleśnik jako warstwę. Kolejno nakładamy warstwę mięsa mielonego, startego sera i na koniec zalewamy przecierem pomidorowym z bazylią.
- Powtarzamy czynność, aż do skończenia się składników:
- naleśnik,
- mięso mielone,
- starty ser,
- przecier pomidorowy z bazylią.
- Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy je do wcześniej nagrzanego piekarnika na 30 min.
- Po upływie określonego czasu ściągamy folię i pieczemy jeszcze przez 10 min.
- Ostatnia czynność to delektowanie się wybornym smakiem dania!