Hotz koncentrat dobrego smaku

Jambalaya z curry, kiełbasą oraz krewetkami

Jambalaya z curry, kiełbasą oraz krewetkami

Składniki dla 2 osób:

  • ryż 100g
  • frankfurterki wędzone 200g
  • krewetki 16/20 200g (surowe, obrane)
  • czosnek Hotz 5g
  • curry Hotz 10g
  • papryka czerwona 100g
  • Seler naciowy 100g
  • cebula 50g
  • bulion drobiowy 500ml
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • sok z limonki

 

Paprykę pozbaw nasion i pokrój w kostkę o boku 1 cm. Tak samo pokrój cebulę. Seler naciowy pokrój w plasterki o grubości 0,5cm. Frankfurterki pokrój w 2 centymetrowe kawałki. Rozgrzej olej na patelni i smaż kolejno krewetki, frankfurterki i warzywa. Gdy wszystko się zarumieni dodaj Czosnek i Curry Hotz i chwilę podsmaż z resztą. Dodaj ryż, wymieszaj i podlej połową bulionu, dopraw solą. Duś pod przykryciem tak długo aż ryż będzie miękki, podlewaj bulionem w razie potrzeby. Na końcu dopraw sokiem z limonki.

Powrót