IMPREZOWY CHLEBEK CZOSNKOWY

Składniki:
- 1 chleb (najlepiej świeży)
- 1/2 kostki masła
- 1 kostka startego sera żółtego
- duży pęczek natki pietruszki
- 2 gałązki rozmarynu
- 1/2 słoiczka CZOSNEK HOTZ
- kilka plastrów szynki długo dojrzewającej
Chleb nacinamy w ukośną kratkę bez obcinania spodu. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy posiekaną pietruszkę oraz trzy łyżeczki CZOSNKU HOTZ. Między nacięcia chleba nakładamy łyżką masło z czosnkiem i pietruszką. Część masełka zostawiamy na później. Dodajemy starty ser oraz szynkę długo dojrzewającą między nacięcia. Pozostałą mieszankę z masła, czosnku i pietruszki rozlewamy na wierzch chlebka a na wierzch kładziemy dwie gałązki rozmarynu. Następnie całość zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na 25 minut do rozgrzanego do temperatury 180 °C piekarnika. Po 25 minutach rozchylamy folię na górze, aby dodatkowo podpiec skórkę. Chlebek pozostawiamy w piekarniku na kolejne 5-10 min. Smacznego!