Hotz koncentrat dobrego smaku

HALIBUT GRILLOWANY Z WARZYWAMI MARYNOWANYMI W CZOSNKU I OCCIE BALSAMICZNYM

HALIBUT GRILLOWANY Z WARZYWAMI MARYNOWANYMI W CZOSNKU I OCCIE BALSAMICZNYM

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:

  • dzwonko z halibuta 1kg (5sztuk)
  • pesto Hotz 30g
  • bakłażan 200g
  • cukinia 200g
  • kalarepa 200g
  • cebula czerwona150g
  • czosnek Hotz 10g
  • ocet balsamiczny 100ml
  • miód wielokwiatowy 50g
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia

Dzwonka z halibuta posól i natrzyj Pesto Hotz. Zostaw w lodówce na godzinę. Warzywa pokrój  plastry o grubości 1 cm, dopraw jedynie solą i grilluj na patelni grillowej bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony. Przełóż do miski. Ocet balsamiczny Czosnek Hotz oraz miód zagotuj wraz z 100ml wody i dopraw do smaku solą i pieprzem. Powstałą zalewę połącz z warzywami. Jeśli masz ochotę podostrzyć ich smak dodaj Chili Hotz do zalewy. Warzywa najlepiej przygotować dzień wcześniej. Rozgrzej patelnie grillową i delikatnie przesmaruj olejem do smażenia. Ułóż dzwonka ryby i smaż po 5 minut z każdej strony. Warzywa do ryby możesz podać zarówno na ciepło jak i zimno.

Powrót