HALIBUT GRILLOWANY Z WARZYWAMI MARYNOWANYMI W CZOSNKU I OCCIE BALSAMICZNYM
SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:
- dzwonko z halibuta 1kg (5sztuk)
- pesto Hotz 30g
- bakłażan 200g
- cukinia 200g
- kalarepa 200g
- cebula czerwona150g
- czosnek Hotz 10g
- ocet balsamiczny 100ml
- miód wielokwiatowy 50g
- sól i pieprz do smaku
- olej rzepakowy do smażenia
Dzwonka z halibuta posól i natrzyj Pesto Hotz. Zostaw w lodówce na godzinę. Warzywa pokrój plastry o grubości 1 cm, dopraw jedynie solą i grilluj na patelni grillowej bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony. Przełóż do miski. Ocet balsamiczny Czosnek Hotz oraz miód zagotuj wraz z 100ml wody i dopraw do smaku solą i pieprzem. Powstałą zalewę połącz z warzywami. Jeśli masz ochotę podostrzyć ich smak dodaj Chili Hotz do zalewy. Warzywa najlepiej przygotować dzień wcześniej. Rozgrzej patelnie grillową i delikatnie przesmaruj olejem do smażenia. Ułóż dzwonka ryby i smaż po 5 minut z każdej strony. Warzywa do ryby możesz podać zarówno na ciepło jak i zimno.