GRILLOWANY MIKS WARZYWNY

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:
- cieciorka z puszki 200g
- cebula 50g
- CZOSNEK HOTZ 10g
- pomidory 100g
- KETCHUP PIKANTNY HOTZ 50g
- papryka 100g
- marchew 100g
- pietrucha 100g
- por 100g
- sól do smaku
- skórka i sok z 1 cytryny
Cebulkę pokrój w grubą kostkę, Pomidory pokrój na cząstki, jeśli są zrywane w sezonie nie trzeba zdejmować skórki. Pozostałe warzywa pokrój w paski. Wszystko przełóż do miski razem z cieciorką. Dopraw Ketchupem i czosnkiem Hotz oraz solą. Dodaj skórkę i sok z cytryny. Całość wymieszaj. Zawiń porcje w folię aluminiową i grilluj na wysokiej temperaturze około 15 minut. Podawaj na sałacie lub liściach szpinaku.