ŁOSOŚ NA TAGLIATELLE Z PESTO I MŁODYM SZPINAKIEM

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:
- filet z łososia ze skórą 800g
- tagliatelle 500g
- PESTO HOTZ 100g
- śmietanka 30% 200ml
- młody szpinak 200g
- sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron w osolonej wodzie tak aby pozostał lekko twardy. W rondlu zagotuj śmietankę, dodaj Pesto Hotz i energicznie mieszaj, gotuj aż sos stanie się gęsty. Łososia wyporcjuj w równe kawałki, dopraw solą i pieprzem. Smaż na niewielkim ogniu od strony skóry około 5-7 minut, po czym przełóż rybę na drugą stronę i zdejmij patelnie z ognia tak żeby mogła spokojnie się dosmażyć. Ugotowany makaron przełóż do sosu i połącz razem, dopraw solą i pieprzem. Na koniec tuż przed podaniem dołóż młody szpinak i wymieszaj z makaronem. Podaj makaron w głębokim talerzu a na górę połóż łososia. Jeśli masz ochotę możesz dodatkowo zetrzeć na całość odrobinę parmezanu.