Hotz koncentrat dobrego smaku

ZĘBACZ DUSZONY W POMIDORACH I CURRY Z KASZĄ BULGUR

ZĘBACZ DUSZONY W POMIDORACH I CURRY Z KASZĄ BULGUR

SKŁADNIKI DLA 5 OSÓB:

 

  • zębacz filet bez skóry 800g
  • krojone pomidory w puszce 200g
  • curry hotz 10g
  • cebula 50g
  • czosnek hotz 5g
  • sok z 1 cytryny
  • cukier i sól do smaku
  • kasza bulgur 250g
  • świeża kolendra 20g
  • olej rzepakowy do smażenia

Ugotuj kaszę w osolonej wodzie. W międzyczasie podziel filety na równe porcje i obsmaż na patelni po minucie z każdej strony na mocnym ogniu w niewielkiej ilości oleju. Delikatnie zdejmij z patelni rybę. Posiekaj drobno cebulę i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby, dodaj Czosnek oraz Curry Hotz i chwilę smaż żeby uwolnić aromat. Dodaj pomidory z puszki i dopraw solą. Ostrość zbalansuj sokiem z cytryny i cukrem. Przełóż rybę na sos i duś pod przykryciem około 7minut. Ugotowaną kaszę nałóż na środek talerza i przełóż porcję ryby z sosem, posyp świeżo posiekaną kolendrą.      

Powrót