Hotz koncentrat dobrego smaku

LASAGNE NALEŚNIKOWA

LASAGNE NALEŚNIKOWA

Składniki:

  • 4 gotowe usmażone naleśniki – według własnego przepisu
  • 500 gram mięsa mielonego
  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • średnia kostkę sera żółtego
  • łyżeczka CZOSNKU HOTZ
  • łyżeczka CURRY HOTZ
  • łyżeczka CHILLI HOTZ
  • przyprawa: bazylia
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

  1. Piekarnik wstawić na 180 stopni Celsjusza, tryb: góra/dół.
  2. Mięso mielone umieszczamy w miseczce i dodajemy po łyżeczce produktów HOTZ: czosnek, curry, chilli, następnie łączymy wszystkie składniki poprzez ugniatanie widelcem. Odstawiamy do lodówki.
  3. Kostkę sera ścieramy na dużych oczkach.
  4. Do przecieru pomidorowego dodajemy pół saszetki bazylii.
  5. Mięso mielone smażymy na patelni.
  6. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oleju, następnie układamy pierwszy naleśnik jako warstwę. Kolejno nakładamy warstwę mięsa mielonego, startego sera i na koniec zalewamy przecierem pomidorowym z bazylią. 
  7. Powtarzamy czynność, aż do skończenia się składników:
    • naleśnik,
    • mięso mielone,
    • starty ser,
    • przecier pomidorowy z bazylią.
  8. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy je do wcześniej nagrzanego piekarnika na 30 min.
  9. Po upływie określonego czasu ściągamy folię i pieczemy jeszcze przez 10 min.
  10. Ostatnia czynność to delektowanie się wybornym smakiem dania! 
Powrót