Hotz koncentrat dobrego smaku

KARP ZAPIEKANY w CURRY i Warzywach

KARP ZAPIEKANY w CURRY i Warzywach

SKŁADNIKI:

  • 500 g płatów karpia
  • świeży lub mrożony groszek i fasolka szparagowa
  • 1 łyżeczka CURRY HOTZ
  • 2-3 łyżki oleju
  • masło 100 g
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

Płaty karpia myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem, doprawiamy solą i pieprzem a następnie układamy skórą do góry w naczyniu żaroodpornym. Pastę CURRY HOTZ, olej oraz sok z cytryny mieszamy razem i przygotowaną marynatą polewamy karpia. Zostawiamy do zamarynowania na około 1 godzinę. Rozmrożone lub świeże warzywa układamy obok ryby. Całość pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni C.

Powrót